23-12-2016

Juletrængsler

Når man har været hundeejer i over 36 år, så har man jo også holdt jul med hunde i samme periode.

De fleste jul har været almindelige, mens andre har efterladt et uforglemmeligt indtryk.

Første jul med hund (OES) blev holdt hos svigerfamilien.

Vel ankommet med gaver og hund, var det første hunden gjorde, at ”indtage” sofabordet med julegodterne.

Næste skridt var en tur under juletræet.

Sidst -  men ikke mindst – var der julemaden !

Intet tiggeri ved bordet – men i køkkenet hos svigermor faldt der vist ”godter” af – til trods for strenge instrukser om det modsatte. Det resulterede i, at hunden senere på aftenen brækkede sig på familiens bedste tæppe – og her kunne det så konstateres, at ikke al dyreryggen var blevet sat til side til julefrokosten næste dag !

Næste uforglemmelige jul var, da det lykkedes at få et juletræ, der lugtede af ræv. Ikke engang julens dufte samt gæsternes parfume kunne ”overdøve” denne lugt juleaften.

Så kom det år, hvor vi var til ”fæld selv” juletræ. Trods fine hentydninger om praktisk beklædning m.m., var manden iklædt fine festsko og skindjakke. Efter min jagt på det perfekte juletræ – og hundens sidespring efter gode dufte (fasan og hare) – var skoene ikke længere fine og tålmodigheden på nulpunktet hos den frysende mand, der udbrød: Kan I ikke snart bestemme jer !

Samtlige hunde har altid nydt at være med og udvælge juletræet – men det blev dog for meget det år, hvor vi havde 3 hunde – 2 PON og 1 OES – og hvor granplantagen var fyldt med ukrudt, nemlig præstelus og tidsel-burre !!!!

Det tog op til flere uger, førend hundene var bare nogenlunde præsentable.

Man lærer jo af sine fejl – så nu købes juletræet med rod og i en potte på en planteskole.

God jul og godt nytår.