28-06-2021

Overraskelse

Ja, så blev jeg igen slæbt til en lydighedsprøve, og denne gang i Lyngby hos OES Klubben og Hundetrænere.dk, hvor der udover lydighed også var prøver i rally samt nose work, så der var en masse hunde og mennesker med andre ord en rigtig "hundedag".
Til min forrige prøve gik det jo ikke så godt, da dommeren viste sig at være lidt for meget "Cruella De Vil", hvorimod dommeren i lørdags var en der tog hensyn til, at jeg var lidt trykket af omgivelserne, så hun holdt en pæn afstand til mig, og da programmet var slut, kunne jeg næsten acceptere hende, for hun jo ikke var så farlig.
Hun var bare en super dommer, og hun kan stærkt anbefales.
Man skal have 160 point i lydigheds klasse LP1 for at få en 1. præmie og max. points er 200 i klassen.
Når alle hunde har været oppe i klassen, ja så "falder hammeren" og man kommer ind i ringen alt efter hvilken placering, man har fået. Man starter med den, der har fået færrest points på dagen.
Min fører fik begyndende nervøse trækninger, da vi ikke blev kaldt ind mellem de første deltagere, men det viste sig, at vi havde fået 170,5 points og opnået en 1. præmie.
Til trods for en placering som nr. 6 i klassen på dagen, mener jeg, at der blev sløset med mine points - idet mange af fejlene skyldes førerfejl.

Endelig skal jeg lige hilse og sige, at det er et rigtigt godt sted at gå til prøve. Der er plads omkring prøvearealerne, ligesom der er store træer, som jo giver mulighed for skygge det meste af dagen. Den eneste ulempe er nok, at lydighedsbanerne om eftermiddagen kommer til at ligge i solskin, og jeg er glad for at være en af deltagerne, der kom op om formiddagen i rigtigt PON-vejr, nemlig let overskyet og med en moderat vind.
I alle årene, hvor de to-benede har været til prøver i Lyngby, har det altid været en virkelig god og hyggelig oplevelse - selv det år med regnvejr og torden i baggrunden. Derudover får alle de deltagende hunde altid lidt ekstra miljøtræning med studenterkørsel rundt i gaderne det meste af dagen.
Selvfølgelig hjælper det, når man får en 1. præmie med en rød roset - ja, så bliver det en rigtig god hundedag.